REGIO KENNEMERLAND 105.8 FM | KABEL BLOEMENDAAL 89.0

 
BLOEMENDAAL
DE PADDENTREK BEGINT WEER!


Vanaf half februari gaan padden en andere amfibieën weer massaal op weg naar het water om zich voort te planten.

Ze zijn nog traag, omdat ze koudbloedig zijn en ze komen net uit hun winterslaap. Daardoor worden veel van deze dieren door verkeer doodgereden. Op verschillende plekken in de gemeente Bloemendaal zijn vrijwilligers actief om deze dieren te beschermen en veilig over te zetten.

Vrijwilliger(s) gezocht voor ‘Paddentrek’
Bent u betrokken bij de natuur en op een vast moment in de week beschikbaar? En bent u niet bang om salamanders, kikkers en padden op te pakken? Geef u dan op als vrijwilliger via www.padden.nu. Op 15 locaties in Kennemerland zijn paddenwerkgroepen actief om amfibieën te beschermen tijdens de paddentrek van half februari tot half april. Zij zouden bijvoorbeeld nog wel mensen kunnen gebruiken die bij Duin en Daal willen lopen (´s avonds een uur na zonsondergang). Meer informatie: www.padden.nu.

Facebook Twitter Email
Geplaatst op 04 February, 2013 | Tags: , ,

Wat er nog meer gebeurde op 04 February, 2013

17 08  MOGELIJKE INBREKER AANGEHOUDEN

16 05  AANRIJDING TUSSEN SCOOTER EN AUTO

15 02  AIRBAGS UIT AUTO’S GESTOLEN

14 10  AUTO MET VALSE KENTEKENPLATEN

13 08  DRANKRIJDERS AANGEHOUDEN

12 03  TEAM BLEEKEMOLEN WINT DE 4 UUR VAN ZANDVOORT

11 04  PERSOON ERNSTIG GEWOND NA VAL VAN PAARD

NU OP JOUW FM

21:00 - 23:00

HEIN MOORE

JOUW AVOND!

JE HOORT NU

STRAKS


- advertentie -