REGIO KENNEMERLAND 105.8 FM | KABEL BLOEMENDAAL 89.0

 
HAARLEMMERMEER
HAARLEMMERMEER: VEILIGHEIDSCIJFERS 2012


Uit de door de politie verzamelde veiligheidscijfers over het hele jaar 2012 blijkt onder andere een verdere daling van openlijk geweld met 28%. Burgemeester Weterings is daar tevreden over:”Geweld met ten allen tijde bestreden worden, en het is goed om te constateren dat we daar in slagen.

Ook de cijfers voor bedreiging (-1%), mishandeling (-9%) en beroving en straatroof (-5%) vertonen een dalende trend, tot onder of nog net boven het niveau van 2009. Verontrustend daarentegen zijn de stijgingen van onder andere winkeldiefstal (+18%) en vooral bij overvallen op ondernemers (+40%).

We zijn bijna terug op het niveau van 2010 (15 overvallen), en dat blijft een onacceptabel hoog aantal. Dit betekent dat de politie hoge prioriteit blijft geven aan preventie en opsporing, en dat we samen met ondernemers en ondernemersverenigingen, blijven werken aan het keurmerk Veilig Ondernemen. Zowel in winkelcentra als op bedrijventerreinen.”

Diefstal uit auto’s minder snel gestegen, diefstal van auto’s zelfs gedaald
Was er eerder dit jaar nog sprake van een stijging uit auto’s met 28%, het uiteindelijke percentage over het hele jaar was 4%. Burgemeester Weterings reageert:”Misschien heeft mijn oproep na de vorige rapportage, om beveiligingsmaatregelen in en om de auto te nemen en bij verdachte situaties direct de politie te bellen, geholpen. Nog verrassender is dat diefstal van auto’s over het hele jaar gedaald is, terwijl in augustus de teller nog op +14% stond.”

Trendbreuken
Voor het eerst sinds 2009 is het aantal diefstallen uit en inbraak woningen gedaald (-3%). Dit geldt ook voor diefstallen van bromfietsen (-13%) en spectaculair voor vernieling aan openbaar vervoer en abri’s (-68%). Een trend zich in het begin van 2012 al aftekende. Ook is voor het eerst het aantal gevallen van zakkenrollerij (-7%) en incidenten geluidsoverlast horeca (-42%) gedaald.

 

Facebook Twitter Email
Geplaatst op 07 February, 2013 | Tags: , ,

Wat er nog meer gebeurde op 07 February, 2013

20 09  VROUW GEWOND BIJ AANRIJDING IN VIJFHUIZEN

19 27  SCHOORSTEENBRAND IN HEEMSKERK ZORGT VOOR VEEL ROOK

17 10  VROUW GEWOND BIJ BRAND IN FLATWONING CASTRICUM [FOTO...

15 38  MACHINE VALT UIT AANHANGER

15 08  STORINGEN OPENBARE VERLICHTING BENNEBROEK

13 02  WONING DOORZOCHT DOOR INBREKERSGILDE

12 06  TWEE JOCHIES VERDACHT VAN INBRAAK IN VRACHTWAGEN

11 26  VIJF AUTO’S OP ELKAAR GEBOTST OP DE A44

10 36  KABAAL BIJ HAARLEMSE HUIZEN

NU OP JOUW FM

14.00 - 16.00

STEPHAN JACOBS

JOUW MIDDAG!

JE HOORT NU

STRAKS


- advertentie -